Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksLarnaca (Larnaka): Transport
Transport in Larnaca (Larnaka):

 • Luchthaven: De internationale luchthaven van Larnaca is de grootste van het eiland en bevindt zich zes km ten westen van de stad. Elk jaar maken ongeveer 3 miljoen mensen gebruik van de luchthaven. Ondanks de ligging vlakbij de stad is er geen sprake van geluidsoverlast wegens de aanvliegroutes boven de zee.

  Faciliteiten voor de passagiers bestaan uit een groot aantal check-in desks, een bank, verschillende restaurants, cafetaria's en bars, tax-free shops en verschillende souvenirwinkels.

  Hier vind je meer info over de luchthaven van Larnaca.

 • Huurauto: Cyprus heeft een zeer modern wegennetwerk bestaande uit zowel geasfalteerde als onverharde wegen. De meeste wegen zijn vrij nieuw en goed onderhouden.

  Huurauto's zijn vrij duur in Cyprus en dankzij de Engelse overheersing rijdt men er nog steeds links.


 • Haven: De haven van Larnaca is nog steeds van economisch groot belang voor Cyprus, maar wordt tegenwoordig vooral gebruikt voor vissersboten en privé jachten, hoewel meestal ook enkele schepen van de kustwacht in de haven geankerd liggen.


 • Openbaar vervoer: Het openbaar vervoer in Larnaca bestaat momenteel enkel uit bussen van de maatschappij Astika Leoforia Pafou (ALEPA). deze hebben een uitgebreid netwerk van routes en zijn vrij efficient en goedkoop.


 • Plaatselijke openbare bus

 • Fiets Steeds meer mensen verkennen Cyprus per fiets en dit is ook een aanrader. Zeker in Larnaca is een fiets een nuttig hulpmiddel aangezien de afstanden soms te groot zijn om te voet af te leggen en taxi's vrij duur zijn.

 • Taxi Taxi's komen in grote aantallen voor in Larnaca, maar zijn vrij duur. Vooral voor een rit van of naar de luchthaven zijn de prijzen exorbitant hoog, tot 25 cypriotische pond.