Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Watersporten
Hotels
Vliegtickets
Promoties
LinksLarnaca (Larnaka): Algemeen
Larnaca (Larnaka):

Larnaca is een belangrijke badplaats aan de zuidkust van het vakantie-eiland Cyprus met ongeveer 70.000 inwoners en heeft een hele hoop toeristische troeven die van de stad de perfecte vakantiebestemming maken.

Eerst en vooral is er zijn ligging midden in de Middellandse Zee, waardoor het over een ideaal vakantieklimaat beschikt met temperaturen die nooit te hoog oplopen maar zelfs in het hartje van de winter toch zeer aangenaam blijven. Vooral het pittoreske uitzicht van zijn met palmbomen begroeide 'seafront' is hiervan het beste bewijs en dit is ook de plaats waar de meeste activiteit plaatsvindt tijdens de vele festivals die de stad kent.

Er zijn verschillende prachtige zandstranden in de omgeving van Larnaca, waarvan de belangrijksten, Phinikoudes en McKenzie Beach, beiden een 'Blue Flag' hebben ontvangen wegens de properheid van het strand.

Strand van Larnaca

De accomodatie voldoet aan alle westerse normen van comfort, zuiverheid en veiligheid en maar liefst 10% van alle hotelbedden is in de regio van Larnaca terug te vinden, gaande van luxe strandhotels tot vakantie appartementen in alle prijsklasses. De variŽteit aan restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden staan ervoor garant dat je ook op dit vlak niet teleurgesteld zal worden.

Je zal je ook niet gauw vervelen in deze badplaats aangezien er zich maar liefst 6 verschillende museums en enkele belangrijke archeologische sites midden in het stadscentrum bevinden. Tientallen touroperators organiseren zomersporten en wateractiviteiten en je zal nooit uitgekeken raken op honderden volgestouwde souvenirwinkels. Er is zelfs een groot cinema complex aan de rand van de stad.

Verder beschikt de stad over zijn eigen internationale luchthaven, waardoor het via de vele chartervluchten vanuit BelgiŽ en Nederland zeer gemakkelijk bereikbaar is, en slechts op minder dan 4 uur vliegen! Ook beschikt de haven van de stad over een marina voor privťjachten zodat het ook vanop het water te bereiken is.